Влезте в профила си или си направете такъв !

Как се прави Strafe Jump

Go down

Как се прави Strafe Jump

Писане  al3ex on Съб Ное 19, 2011 2:53 pm

Единицата, чрез която се измерва разстоянието в 3D Engine е Unit

Ще кажете "Но за какво ми е да скачам толкова надалеч, нали най-важното е да мога да пуцам?". Да това е така, но не съвсем! Нали ако можеш да strafe-ваш добре означава, че имаш много добър контрол над мишката си, а това означава, че можеш да правиш повече хедшоти! Хубаво е да се комбинира скачането със стрелбата, за да не се забравя едното или другото. По принцип повечето от добрите играчи скачат добре. Но това все пак е относително, защото в CS-а е важна бързината и добрата стрелба, но доста голяма роля играе и тактиката. Преди да започне същинската част на този урок е важно да се знае, че няма да е толкова лесно да овладете техниката на Strafe Jumping, ще Ви отнеме няколко месеца, освен ако не сте някакъв натурален гений или имате вече опит от някаква друга игра, в която се исползва същата техника. И нещо важно: Колкото повече FPS (frames per second) имате, толкова по-лесно и по-добре ще можете да strafe-вате.

Що е то Strafe Jump?


Strafe jumping в Counter-Strike се исползва най-вече за да може да скачате 180 градуса ъгъли и за да скокове надалеч.

- Strafe 180

Със един нормален скок ще скочите някаде 210 Units. Един Strafe Jump изпълнен с добра техника може да ви даде още 25 или повече. На теория е доста лесно, но на практиката се оказва друго.

Как се прави Strafe Jump?

Натиснете "копчето за ходене напред" и задържете докато стигнете максимална скорост. (Всичко което следва трябва да го направите едновремено)

Strafe -> крачка встрани

Скачате, пускате "копчето за ходене напред", натискате "копчето за strafe вдясно" (задържате го) и започвате да въртете мишката плавно надясно (Повечето хора грешат и натискат копчето за клякане или копчето за ходене напред докато са във вуздуха и се опитват да strafe-нат). Това е грешно и може да Ви стане лош навик лесно, затова просто не го правете!
Натиснете копчето за клякане малко преди да се приземите и пуснете "копчето за strafe вдясно".

Колко са видовете Strafe Jump?


Разбира се има различни видове Strafe Jumps, които може да използвате в зависимост от ситуацията.

ОБИКНОВЕН STRAFE

1) Заемете позиция като за десен strafe, и натиснете "копчето за ходене напред"

2) Като стигнете до ръба, натиснете "копчето за скачане", пуснете "копчето за ходене напред", натиснете "копчето за strafe вдясно" и завъртете мишката плавно в същата посока

3) Накрая натиснете "копчето за клякане"

- ОБИКНОВЕН STRAFE

STRAFE И ПОЛОВИН

1) Засилете се като натиснете "копчето за ходене напред" и го задържите

2) Малко преди да стигнете съба се завъртете така, че да напуснете под ъгъл 45 градуса, гледайки наляво и надолу (не пускайте "копчето за ходене напред")

3) Следва по-трудната част: Трябва едновременно да скочите, да натиснете "копчето за strafe вдясно", да пуснете "копчето за ходене напред" и да завъртите с мишката плавно вдясно (както се вижда на схемата). Движението трябва да е бързо, но плавно. Най-важното е да има синхрон през цялото Ви движение.

4) Като стигнете до положението отбелязано с 4 в схемата, натискате "копчето за strafe вляво" и започвате плавно да въртите мишката вляво. Малко преди да стигнете ръба натиснете "копчето за клякане" за да се приземите.

- STRAFE И ПОЛОВИН

DOUBLE STRAFE

1) Засилете се като натиснете "копчето за ходене напред" и го задържите, Малко преди да стигнете съба се завъртете така, че да напуснете под ъгъл 45 градуса, гледайки наляво и надолу (не пускайте "копчето за ходене напред")

2) Скочете, натиснете "копчето за strafe вдясно", пуснете "копчето за ходене напред" и завъртите с мишката плавно вдясно (както се вижда на схемата). Движението трябва да е бързо, но плавно. Най-важното е да има синхрон през цялото Ви движение.

3) На най-високата точка от скока Ви, спирате да стрейфите вдясно, пускате "копчето за strafe вдясно", натискате "копчето за strafe вляво" и започвате да въртите мишката наляво. Движението на мишката се прави плавно!

4) Малко преди да се приземите натиснете "копчето за клякане" и пуснете "копчето за strafe вляво"

Свършена техника позволява да скочите разстояния от 235-240 Units

- DOUBLE STRAFE

MULTI STRAFE

p) Засилете се като натиснете "копчето за ходене напред" и го задържите, Малко преди да стигнете съба се завъртете така, че да напуснете под ъгъл 45 градуса, гледайки наляво и надолу (не пускайте "копчето за ходене напред")

1) Скочете, натиснете "копчето за strafe вдясно", пуснете "копчето за ходене напред" и завъртите с мишката плавно вдясно докато достигнете най-високата точка от скока си.
2) Пускате "копчето за strafe вдясно" и натискате "копчето за strafe вляво", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вляво)

3) Пускате "копчето за strafe вляво" и натискате "копчето за strafe вдясно", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вдясно)

4) Пускате "копчето за strafe вдясно" и натискате "копчето за strafe вляво", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вляво)

5) Пускате "копчето за strafe вляво" и натискате "копчето за strafe вдясно", като започвате плавно да въртите мишката в обратната посока (демек вдясно)

а) Натискате клякане, възможно най-накрая

Свършена техника позволява да скочите разстояния по-големи от 240 Units

- MULTI STRAFE

Първия strafe е най продължителен в сравнение с 2,3,4 и 5. 2-рия,3-тия и 4-тия strafe трябва да бъдат испълнени бързо и с лека акселерация в ритъма.


180 ГРАДУСА STRAFE

1) Засилете се, като натискате "копчето за ходене напред"

2) Напуснете повърхноста със скок напред и започнете стрейф вдясно

3) Не губете ориентация и не се движете излишно

4) Завъртете плавно с мишката надясно

5) Приключете стрейфа си с по-рязко завъртане на мишката

6) Натиснете клякане малко преди ръба за да се приземите.

- 180 ГРАДУСА STRAFE

Не си мислете, че ще успеете да си направите Multi Strafe Jump, ако не знаете да правите перфектно обикновен Strafe Jump. Ключът към успеха, е търпението. Не се предаваите лесно, ако видете, че не се получава.
Опитаите да го практикувате на всякъде не само на кz_* карти но и в обикновени.

1) Винаги помнете, че не се научава толкова лесно Strafe Jump техниката;

2) Ако почвате да се дразнете, че не се получава, по-добре спрете да играете известно време, за да ви мине

3) Опитаите да използвате Strafe Jump на всеки ваш скок и се научете да го правите и от ляво, и от дясно.

Взето от : cs-bg.info
avatar
al3ex
Напредващ
Напредващ

Брой мнения : 17
Join date : 17.11.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите